5. nov. 2009

Neste stopp - Beijing


Ågot sitt bankkort er avmagnetisert. Flaks...
I går var me på jernbanestasjonen for å kjøpe billett til den transibirske jernbanen. Men det va lettare sagt enn gjort. For i Russland er det ikkje så populært å svalle engelsk. Me prøvde uss på ulike metodar, og i mange ulike skrankar og resepjonar. Dei russiske bokstavan liknar ikkje så mykji på norske, og ALT står kun på russisk!
Etter å ha vorte peika i mange retningar kom me uss til slutt bak i ein kø (P.S. russisk køkultur går frå sida og ikkje bak. Står du bak går alle forbi)

Etter å ha stått lenge og væl i køen, hadde me klekka ut at me måtte formidle budskapet på russisk. Beate har mykje russisk erfaring, så ho skreiv ned det ho ville si på russisk. Dama i resepsjonen var ikkje like overbevist, og me måtte ty til den einaste i Moskva som kunne engelsk. Flaks at han var like bak uss i køen.
Doss på gata. Det sit ei vaskedame i eine dossen å tek betaling.
Etter mykji om og men, stod me med kor vår billett Moskva-Beijing non-stop.com. Me vart nekta avgang til Mongolia av Genghis Khaan. No ser me fram til 6 laaange dagar på toget. Me har store vanskar med å tyde billetten vår, så om me har kupe eller ikkje det veit me ikkje.

Standard på toget:
1-100 - Bra standard (lågare nr på toget = god standard)
100 og oppover - ingen aning - me har tog nr 207...
KGB's tidligare hovedkvarter
Resten av dagen gikk med på å finne den "røde plass" til fots. Dit er det langt! Det er ikkje lett å kjøpe mat, for bestillinga må skje på tegnespråk og menyane er det ingen som skjønnar.
Like før stormen
Me trudde det stod albino pub heilt te me såg bilde:(
Kvardagskost
Bisk - knekkebrød med philadelphia
Dugurd - knekkebrød med philadelphia
Nons - 1 pakke nuddel/1 suppeposjon


P.S Pengdonasjon hilses med jublane glede. Me har donert våre peng til flybillettar... til øst-Timor kosta billetten 6000 pr pers. Oisann...uflaks!
Over

3 kommentarer:

  1. Heisann!
    Dykken assø..! Sø heldege di æ som reiser på tur. He dykken 6 dagar i strekk uten å gå av? Steike.. det æ gøtt gjort. Eg trur det lengste strekki mi hadde va 4 dagar!
    Eg likar at de he delar av bloggen dykkes på russisk. Gjer at det æ lettare å leve seg inn i kværdagen dykkes.
    Mykji lykke ti mæ Beijing, kineserane, hunde-eting og anna knas!
    Guds signing:)
    Prøvar å finne ut av høssen knapp eg ska trykke på før å publisere denna kommentaren..hehe!

    SvarSlett
  2. Oi, er du i Russland! Så spennende!
    Håper du har en fantastisk tur:D

    SvarSlett
  3. hahaha, eg må le av dokker. eg heie på deg ågot, eg e FAN.

    SvarSlett